Weer spreekuur in Poeldijk | Verloskundigenpraktijk in 't Wateringse

Weer spreekuur in Poeldijk

De vlag gaat uit.

Op 1 augustus 1995 ben ik bij Gitta Komen begonnen in de verloskundige praktijk.

Omdat je als verloskundige “in je eigen gebied” moest wonen, kregen we een huis in Poeldijk aangeboden. Wat waren we gelukkig met een eengezinswoning na het studentenflatje in Den Haag!

Iedere maandag middag hadden we spreekuur in het wijkgebouw aan de Jan Barendselaan. Daar zat ook het consultatiebureau en de bloedafnamepost. Het was een oud gebouw, maar had toch zijn charme. Heel veel buiken  gezien en vele hartjes geluisterd.
Omdat ik uit Den Haag kwam wist ik heg nog steg in Poeldijk. Tuinderslaantjes zoals de Cubalaan, de Casembroot en de Plaats… Ik heb me soms rot gezocht. Maar wat heb ik prachtige mooie bevallingen gedaan op deze laantjes.

Op 3 oktober 1997 werd onze zoon Jelle thuis geboren in de Sutoriusstraat 47 in Poeldijk.
De vlag met blauwe ballonnen ging uit. In Poeldijk heeft Jelle zijn eerste stapjes gezet. Kreeg een stukje worst bij Kees Vlees en ging naar de creche bij Dario Fo.

Door een aantal veranderingen in de praktijk moesten we in 2010 besluiten om te stoppen met ons spreekuur in het oude wijkgebouw. Er waren plannen voor nieuwbouw..
Gelukkig kwamen de zwangeren naar onze locatie in Wateringen, maar we zijn altijd blijven uitkijken naar een geschikte locatie in Poeldijk om toch weer terug te kunnen naar het oude honk.

En nu gaat opnieuw de vlag uit! Want per september gaan we weer lekker starten met ons spreekuur in Poeldijk.
Op vrijdagochtend in de Dahliastraat 77.

Wij hebben er heel veel zin !

Astrid Reitsma, verloskundige