Beestjes | Verloskundigenpraktijk in 't Wateringse

Beestjes

Twee weken geleden zag ik 3 honden door de lucht vliegen, in de Kerkstraat in Kwintsheul.

Geen grapje en nee, ik heb geen hallucinaties.

Ik reed achter een auto die de achterklep open had en daar sprongen/vielen ze uit. Ik ging direct in de “rescue modus” en heb ze van straat geplukt en samen met een paar mannen van de gemeente vast gehouden. Ondanks druk verkeer zijn ze niet aangereden en waren ze niet gewond, behalve een bloedend lipje. Toen de politie er was, kwam ook de eigenaresse (volledig overstuur) aanrijden. Die had pas in wateringen ontdekt dat ze passagiers miste.

Hoewel ik (behalve mijn eigen hondje) geen extreme dierenvriend ben, willen ze wel altijd bij mij zijn.

Recent had ik in de schuur 2 wespennesten en ooit kwamen we met luizen terug van wintersport. Dankzij een besmette skihelm. Mijn helm was de bron en mijn man grapte op de terugweg naar huis dat “mama een Duitse luis over de grens had gesmokkeld”. Iedereen was besmet, behalve hij. Maar het lachen verging hem bij de Oostenrijkse apotheek, toen hij voor 120 euro aan luizenshampoo moest betalen. Het jaar erna hadden we allemaal ons eigen helmpje…

Als verloskundigen komen we bij onze zwangeren/ kraamvrouwen thuis en komen we ook hun dieren tegen. En voor veel mensen is de liefde voor hun hond/ kat/ dier groot en is het bijna “hun kind”. En ik vind het wel altijd leuk om te horen wat er nou zo bijzonder is aan het huisdier.

 Nooit geweten dat een naaktkat zo warm en gladjes aanvoelt.

Ooit een slangenverblijf in een flat in Rijswijk gezien, waar muizen werden gevoerd.

Op de Athenesingel op dakterras een hele duiventil gezien. Nooit geweten dat dat zo stonk!

Ooit een bevalling thuis gedaan waar de papagaai om de 5 minuten riep: potverrrrrdorrrrie.

Maar soms is het ook wel een uitdaging. Bijvoorbeeld als je allergisch bent voor paardenharen en je gaat een thuisbevalling doen bij een paardenarts en een hoefsmid. (Angelique)

Of als je toch een beetje bang bent voor honden en je gaat een kraambezoek doen bij een gezin met een Duitse dog. (linda)

Of als je tijdens een thuisbevalling in Kwintsheul  een  blazende kat onder het bed hele tijd slaat met z’n pootjes en je woedend probeert weg te jagen van zijn territorium. Linda zei:  hij eruit of ik eruit. Zo kan ik geen bevalling begeleiden als ik heel de tijd bang moet zijn voor m’n enkels 😄

Soms kom je ergens waar je liever niet op de bank gaat zitten omdat je dan een heel tapijt aan haren aan je kleding mee neemt. (iedereen)

En soms gebeurt er iets onverwachts.. Denkend aan Gitta die werd gebeten in haar arm door een teckel omdat de papa de hond optilde toen hij de deur voor haar opende.

Zoveel verschillende mensen waar we over de vloer komen, zoveel verschillende beestjes.

Bijna allemaal leuk, maar we nemen ze liever niet mee naar huis.

Astrid Reitsma, verloskundige

© 20 juli 2022 In ’t Wateringse Verloskundigen