Corrie | Verloskundigenpraktijk in 't Wateringse

Corrie

In 1938 ging op een mooie winterse dag de vroedvrouw van Haarlem op pad naar de familie van Dijk. Daar werd na een gezonde zwangerschap en een voorspoedige thuisbevalling een prachtig meisje  geboren. Ze had een apgar score van 10 over 10 . En ze noemden haar Corrie.

En op 31 januari 2022 raasde storm Corrie over de Westlandse stranden en door het hele land. En Corrie vond het best leuk, dat er een storm naar haar vernoemd werd. En terwijl Corrie 1 dag heeft mogen vlammen, merk ik dat de storm die in mij woedt nog niet is uitgedoofd.

Terwijl de maatschappij gelukkig voor iedereen weer open mag, woekert het virus door. En gelukkig zijn er geen overmatige toename van ziekenhuisopnames, maar toch piept en kraakt het in vele zorginstellingen, scholen en bedrijven.
Zo ook bij ons in de praktijk. Ikzelf ben net hersteld van weer een covidbesmetting. Mijn collega’s moesten extra werken, omdat ik ziek was. En nu zijn 2 andere collega’s ziek thuis.

Zwangeren bellen massaal hun afspraken af omdat ze positief getest en ziek zijn en wij doen iedere week wel een bevalling in volledig beschermend pak. Dus steeds moeten we schakelen. Aanpassingen van rooster/ werkdagen. Schuiven van diensten.

Ook in de verloskunde kennen we vele naamgevers. De handgreep van Leopold en  de manouvre van McRoberts… Iedereen in de geboortezorg kent deze termen.
Mijn collega Angelique is gelukkig  heel goed in het handig schuiven van spreekuren en roosters, bij deze genoemd: de manouvre van Vijverberg.
Mijn collega Linda is heel goed in het positief motiveren van ons team zodat we voor elkaar klaar staan en het deze week gewoon gaan redden, bij deze genoemd: de visie van Kops.

En daar waar Corrie 1 dag duurt, weet ik dat de manouvre van Vijverberg en de visie van Kops veel langer meegaan.

Astrid Reitsma, verloskundige

16 februari 2022  © In ’t Wateringse Verloskundigen