Bijna kerst | Verloskundigenpraktijk in 't Wateringse

Bijna kerst

Kerst kan niet vroeg genoeg beginnen.

Op 6 november werd ik tijdens mijn zondagdienst gebeld door Lyka. Ze was 35+2 dagen en had veel pijn. Bij thuisbezoek trof ik naast een inderdaad veel pijn hebbende zwangere, ook een volledig opgetuigde kerstboom. Tussen de pijn door kon ze nog wel lachen en vertelde dat ze ‘m net 1 dag ervoor hadden opgezet, want je kan maar op tijd zijn…

Terwijl we het ziekenhuis gingen bellen. Een tasje voor opname klaar maakten en haar man Kamil gingen bellen, heb ik nog net even een foto geschoten van de boom.

Gelukkig bleek het geen vroeggeboorte, maar een nierprobleem. Na 2 dagen opname ging Lyka met de baby nog veilig in de buik, naar huis. Een kerstbaby ging het sowieso niet worden, maar een sinterklaasbaby zou kunnen.

En Sinterklaas had dat vast leuk gevonden want Sinterklaas kan dit jaar wel een opsteker gebruiken.

Om te beginnen met de gezonken stoomboot. Oh, oh wat een ellende. Alle boze ouders waren al bijna op de fiets onderweg naar het Malieveld om daar hun ongenoegen te laten horen over dit ongehoorde en stress veroorzakende bericht. Toen de aanvraag voor de demonstratie onderweg was kwam via de burgermeester het bericht van Sinterklaas: HET KOMT ALTIJD GOED.

Daarnaast moet de Sint dit jaar erg op de kleintjes letten en struint hij kringloopwinkels, action’s en drogisterijketens af voor betaalbare cadeau’s.

Tot slot adviseer ik de Sint op pakjesavond bij zijn huisbezoeken thermokleding onder zijn pak aan te doen, omdat nergens de verwarming aan staat. En brandblusdekens voor geval zijn mijter de vele kaarsen raakt.

Misschien maar gelijk doorstomen naar kerst, net als Lyka en Kamil?

Op 23 november werd er een prachtig klein meisje Amelia geboren. 2483gr.

Niet tijdens Sinterklaas en ver voor kerst.

Lyka had haar eigen A-team meegenomen naar het ziekenhuis. Haar moeder en haar 15-jarige zus.

En ik mocht deze bijzondere bevalling begeleiden. Het was een feestje.

En bij uitzondering kreeg Amelia 2 mutsjes van ons. 1 voor nu en 1 alvast voor kerst. Ze moet er nog even in groeien, maar het duurt ook nog even voordat het zover is.

Astrid Reitsma, verloskundige.

December 2022, © In ’t Wateringse Verloskundigen