Van kinderwens tot nieuw leven

Wie zijn wij?

Cordring

De cordring is een mooi alternatief voor de (blauwe) navelklem

Na de geboorte van de baby wordt de navelstreng doorgeknipt om zo de placenta van de baby te scheiden. Om de navelstreng af te klemmen wordt standaard de bovenstaande blauwe plastic navelklem gebruikt. Een stukje van de navelstreng blijft met deze klem aan het kindje vast zitten. Na ongeveer een week valt de navelstreng er af (inclusief de navelklem).  Vanaf 2018 is de cordring op de markt gekomen: een mooi alternatief voor deze grote navelklem. 

Het is een klein ringetje, kind- en huidvriendelijk en ook steriel verpakt. Hij is verkrijgbaar in latex en latex-vrij. Dit ringetje wordt om de navelstreng heen geschoven en klemt het op deze manier af. Het langere stuk rubber dat aan het ringetje vast zit wordt er vervolgens af geknipt.

Voor de baby geen harde grote navelklem meer die op de buik drukt en voor de ouders makkelijker qua verschonen. 

Soms heeft je kind na de geboorte direct medisch hulp nodig. Dan kan het zijn dat het afnavelen snel moet gebeuren. In dat geval is het mogelijk dat de standaard blauwe navelklem wordt gebruikt. De navelklem is niet gevaarlijk voor de baby en dus dit is niet erg. De cordring is alleen een ander/beter alternatief

De cordring is verkrijgbaar bij ons op de praktijk.
De kosten voor een cordring zijn 3 euro.