Van kinderwens tot nieuw leven

Wie zijn wij?

Bevallen

 

Je kunt ernaar uitkijken, of je kunt er tegenop zien maar hoe dan ook is de bevalling een spannende en bijzondere gebeurtenis! Hoe bereid je je erop voor, hoe kijk je er tegenaan, hoe zal je omgaan met de pijn, waar zal je bevallen, wie wil je erbij hebben, alleen je partner, of ook andere familie of vrienden, of misschien een doula? Allemaal vragen die door je heen zullen gaan in de aanloop er naar toe.

Goed om te weten!
De drukte binnen onze praktijk varieert enorm. Heel zelden komt het voor dat er twee bevallingen tegelijk plaatsvinden. Wij vragen dan om assistentie van een van de collega`s van onze buurpraktijk die op dat moment dienst heeft. Ze komt dan zo snel mogelijk naar jullie toe en blijft zolang het nodig is en de dienstdoende collega weer beschikbaar is.  


Kraamzorg aan je zij. 
Voor een goed verlopende baring is het van belang, dat de zwangere wordt ondersteund zodra de bevalling zich aankondigt.  In samenwerking met een aantal verloskundigenpraktijken in het Westland heeft Naviva Kraamzorg afspraken gemaakt om in een vroeg stadium, als de weeën op gang gekomen zijn, al een kraamverzorgende op te roepen voor persoonlijke begeleiding. Dit geldt ook voor kraamzorg B-lief en LIEVE kraamzorg. De zwangere en haar partner kunnen van te voren ook zelf bij de verloskundige aangeven dat ze behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding tijdens de weeën. De uren voor deze extra bevallingsondersteuning gaan niet af van het aantal kraamzorguren waar de cliënt na de bevalling recht op hebt.