Grow-NL

Wij zijn gestart met een nieuwe methode om de groei van uw ongeboren kind te volgen. Met deze nieuwe methode, die GROW-NL heet, kan de verloskundige de groei van elk kind individueel beoordelen. Kinderen die te klein zijn voor de zwangerschapsduur worden met deze methode beter opgespoord. Dit blijkt uit onderzoek van landen waar ze werken volgens deze methode.
Ongeveer 10% van de kinderen wordt te klein geboren. Het is een belangrijke taak van de verloskundige om een groeiachterstand tijdig op te merken, want kinderen met een groeiachterstand hebben een grotere kans op ziekte of zelfs sterfte.

Om de groei van de baarmoeder goed te kunnen meten, is het belangrijk dat dit niet door teveel verschillende verloskundigen gemeten wordt. Het is daarom belangrijk dat u uw afspraak niet verzet. Mocht het echt noodzakelijk zijn om de afspraak te verzetten, vraag dan aan de assistente/verloskundige om de afspraak bij dezelfde verloskundige in te plannen.
Een volle blaas kan de meting verstoren. Wij verzoeken u daarom om met een lege blaas naar de controle te komen.  Dit betekent dat u maximaal 30 minuten voor de controle voor het laatst naar het toilet bent geweest.

Clientenuitleg GROW.