geboortezorg in het RdGG

Graag willen we je informeren over de coronatest, die we vanaf vrijdag 12 februari gaan afnemen bij alle zwangeren die in ons ziekenhuis komen voor een opname of bevalling. Dit doen we om het risico op mogelijke besmettingen te verkleinen. We willen patiënten zonder COVID-klachten preventief gaan testen. Voor patiënten met COVID-klachten treffen we namelijk al maatregelen.

We nemen een COVID-sneltest en PCR-test bij je af als je wordt opgenomen op de zwangerenafdeling, de verloskamers of de kraamafdeling. De voorlopige testuitslag is na 15 minuten bekend, de definitieve uitslag volgt later. Mocht de sneltest positief zijn, dan worden jij en je partner in isolatie verpleegd en draagt ons personeel beschermende kleding.

Het testen gaat niet ten koste van de patiëntenzorg, dus bij hoge spoed testen we niet of doen we dit later. Mocht je vragen hebben over ons testbeleid, dan kun je contact opnemen met de verpleegkundigen op de afdeling, de seniorverpleegkundigen of het afdelingshoofd.

Met vriendelijke groet,

Team kraam/verloskunde

Reinier de Graaf Gasthuis

Omdat de informatieavonden door het coronavirus niet meer doorgaan in deze periode hebben wij voor jullie de powerpoint presentatie online gezet. 
Mochten er vragen zijn stel ze tijdens het spreekuur 

www.reinierdegraaf.nl/ziekenhuis.pdf