Afspraken: 0174 22 62 89 Vragen/overleg/spoed: 06 24 713 713
Zomervakantie | Verloskundigenpraktijk in 't Wateringse

Zomervakantie

Bijna vakantie! De kinderen ronden de laatste weken af en we maken ons op voor een mooie en corona vrije zomer.

Hoe ziet de camping eruit? Hoe is het weer? Zijn er leuke restaurantjes en last but not least: blijft de kleurcode geel of slaat het om naar oranje of rood?

Voor mij persoonlijk nog een extra vraag;  wie ga ik dit jaar tegen komen op vakantie? Want bijna ieder jaar kom ik een bekende of een zwangere tegen.

Op ski vakantie in Fiss kom je sowieso half Wateringen tegen. In Turkije stonden we net gearriveerd op ons balkonnetje, horen we ineens van boven komen: He, Astrid! (vervolgens hele gezellige vakantie gehad met Fam van Paassen). In Parijs in een hotel een zwangere van onze praktijk en 2 jaar geleden in het vliegtuig naar Curacao een kraamverzorgster van Naviva. Als er een bevalling was geweest in het vliegtuig, had dat ons heel goed samen gelukt..

Maar dan de vakantie in Mallorca…

Met oudste zoon Jelle (8jaar) dobberde ik in het zwembad. Hij zei: mam, die mevrouw daar die is zwanger toch? (niet wijzen, schat). Ja, die mevrouw is zwanger zo te zien. Hoe ver denk je mam? Nou, ik denk 28 weken ongeveer. Op dat moment nog in een zalige onwetendheid .

Liggend op mijn ligbedje, kwam Maaike langs. Ze bleek een vrolijke Brabantse. Hoi! Zei ze. Ik hoor van je zoontje dat jij verloskundige bent ( en bedankt, Jelle) . Ik ben zoooo blij en opgelucht. Als ik iets heb, dan kan ik het gewoon aan jou vragen!! En je had bijna gelijk hoor. Ik ben 29 weken. Nou doeiii!

In mijn linkeroor hoor ik gegrinnik van mijn echtgenoot. Nou lieffie, vakantiepetje af, verloskundige petje op.

En zo geschiedde. Bij het buffet werd ik aangeklampt met de vraag of ze de kaas wel mocht, op het strand kreeg ik de vraag of ze met factor 50 moest smeren. En in de rij bij de receptie vroeg Maaike advies over haar harde buiken.

Manlief ergerde zich eraan maar moest er ook om lachen. Zeg gewoon dat je op vakantie bent en dit niet wilt. Maarja, het was zo’n lieverd, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen.

En vervolgens belanden we in het restaurant aan een tafeltje naast Maaike en haar vriend. En aangezien we elkaar inmiddels “kenden”, vertelde Maaike volop over alle in’s en out’s en zo ook over hun zoektocht naar een groter huis. En over het gebrek aan kennis over hypotheken.

Nou, zei ik vriendelijk. Mocht je uitleg nodig hebben over hypotheken en alle mogelijkheden dan kan Albert, mijn echtgenoot je er morgen op het strand alles over uitleggen. Oh, echt?? zei ze. Wat geweldig. Nou, graag!

En zo regelde ik terplekke een vakantiedagje voor mezelf .

Astrid Reitsma, verloskundige

12 juli 2021   © In ’t Wateringse Verloskundigen