Cadeautje | Verloskundigenpraktijk in 't Wateringse

Cadeautje

Op 11 augustus 2020 is Emilia thuis geboren op de verjaardag van haar moeder Clarise.
Naast papa Kasper en de kraamverzorgende was  Linda uitgenodigd  bij dit feestje.

Toen Clarise zich in januari aanmeldde, verheugden wij ons al op dit feestje.
Clarise was zwanger van haar eerste kindje, maar toch voor ons een oude bekende. Zij is namelijk de oudste dochter van een prachtig en mooi, groot gezin. De oudste van tien kinderen. En wij zagen haar soms op controle meekomen en we zagen haar tijdens de mooie thuisbevallingen van haar moeder. Ik zie haar nog even naar me zwaaien terwijl ze haar jongere broertjes en zusjes hielp met het eten. Met veel bewondering zagen we hoe goed georganiseerd alles liep. Het huis was altijd spik en span en de kinderen zagen er altijd heel mooi uit. De meisjes prachtige ingevlochten haren en de jongens altijd superbeleefd.  Maar wat we vooral zagen:  de warmte en de liefde voor elkaar.
En in deze familie mocht Emilia geboren worden.

Clarise was 29 juli 2020 uitgerekend, maar ze voorspelde al dat ze vast net als haar moeder overtijd zou lopen. "Wie weet op mijn verjaardag" zei ze. Dan ben ik 41+6.
Ze had een prachtige zwangerschap en liep inderdaad overtijd.
Volgens protocol is ze voor controle geweest in het ziekenhuis en alles zag er goed uit. Omdat ze echt nog even wilde afwachten kwam ze daar twee dagen later weer en toen was de bloeddruk iets verhoogd.
41+5 en 35 graden buiten… Tja, dat doet wat met je bloeddruk…. Ze moest de volgende dag terugkomen voor de bloeddruk en inleiding werd gepland.

Echter dit liep even anders:
Linda zei, ik meet die bloeddruk wel thuis en indien mogelijk breek ik de vliezen, want dit kan volgens protocol de dag voor inleiding.
"Ik heb gewoon zin in een feestje"

De bloeddruk was goed, de vliezen werden gebroken en mama Clarise deed het fantastisch. Er werd een mooie dochter thuis geboren, Emilia Eleane van 3525 gram
Een mooier verjaardagscadeau kon Clarise niet krijgen!!!  

En na afloop  kwamen alle ooms en tante’s  (de jongste tante is 9) deze prachtige baby bewonderen en verwelkomen in deze mooie familie.

En Linda? Die zat in een hoekje aan de tafel te genieten van dit mooie warme gezin.

Genieten met een grote G.

dit verhaal is geschreven door Astrid Reitsma Verloskundige

26 september 2020   © In ’t Wateringse Verloskundigen